Nopea toimitus kotiisi tai suoraan omenapuutarhaasi. Ilmainen toimitus yli 99 eur tilauksille

Vesipainepuristimet SpeidelVESIPAINEPURISTIMISTA YLEISESTI

Vesipainepuristimien hyvänä puolena on maksimaalisen tuloksen saavuttaminen vähällä voimankäytöllä. Kahvan pyörittämiseen ei tarvitse käyttää lihasvoimaa. Kytke vesiletku puristimeen ja käännä vesi päälle. Tähän tarvitaan ainoastaan riittävä vedenpaine. Puristimeen yhdistetyn vesiletkun kautta vesi kerääntyy puristimen sisäkalvoon. Paineinen sisäkalvo painaa tasaisesti murskattua massaa puristimen sisällä ja puristaa mehun tästä massasta.

Maksimipaine on 3 bar. Puristimen tehokkaan toiminnan varmistamiseksi tarvitaan vähintään 2 baria. Tämä paine on tavallisesti kaikissa vesijohtoverkoissa. Jos paine on yli 3 bar, laukeaa varoventtiili ja ylimääräinen vesi valuu pois.

Korin täyttö murskatuilla hedelmillä, mehun puristus ja korin puhdistus tapahtuvat noin 10-15 minuutissa.

Malleja saatavilla useampaa kokoa aina 20 l kotikokoisesta 180 l kokoon.


SPEIDELIN VESIPAINEPURISTIMET

Speidel on saksalaisvalmisteisten vesipainepuristimien alkuperäinen kehittäjä ja valmistaja – verrattuna esimerkiksi Italiassa valmistettuihin vastaaviin puristinmalleihin Speidelin valikoima on niin tuotekehittelyn perusteella kuin laadullisestikin arvioituna kilpailijoitaan selkeästi edellä. Paremman puristustuloksen tuottamiseksi Speidelin puristimissa käytetään reiällisiä skriinejä, joita käytetään tavallisesti vain suurissa ammattikäyttöön tarkoitetuissa puristimissa, pyöreitä hammastemuodostelmia käyttävien skriinien sijaan. Speidelin puristimet valmistetaan laadullisesti ylivertaisista materiaaleista ja niiden muotit ja puristimien venttiilit suunnitellaan siten että hajoamisen riski on minimaalinen asianmukaisesti käytettynä.


Vesipainepuristimissa on kuminen pussi sijoitettuna vertikaaliseen asentoon ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon sisään. Puristus kohdistuu tasaisesti ja hellävaraisesti pussin avulla, joka on täytetty hanavedellä. Maksimipaine on 3 baria. Vesipainepuristimien käyttäminen ja huoltaminen on vaivattomampaa ja niiden sterilointi yksinkertaisempaa kuin perinteisten koriprässien.

Nopeuteen ja tuottoisuuteen liittyvät edut vesipainepuristimien kohdalla johtuvat suhteellisen ohuesta mäskimassasta pussin ja seinämän välissä verrattuna koriprässeihin – tästä johtuen mehu etenee puristimessa nopeammin ja siihen kohdistuva hapettuminen on vähäisempää.

Ennen täyttöä prässisäkki asetetaan ruostumattoman metallisylinterin sisään siten että säkki työntyy sisään päin sijaiten puristemassan alla. Täytön jälkeen säkin yläosa kiedotaan puristemassan ylitse ennen tulpan asettamista paikalleen, siten että säkki sulkee massan sisäänsä. Kun vesi valuu sisään ja paine ylittää 1 barin, puristimen yläosassa sijaitseva ilmaventtiili on painettava alas kunnes kaikki ilma on ventiloitu ja vesi alkaa pursua ulos puristimesta.

Huom! puristin toimii vain vesipaineella. Ilmanpaineen käyttö on ehdottomasti kielletty. Jos kalvolle pumpataan ilmaa kompressorilla, se saattaa räjähtää!

  •  Kuinka paljon mehua saadaan vesipainepuristinta käytettäessä?

Mikäli omenat ovat mehukasta lajiketta ja rouhijan murskaama massa ihanteellista, ei mehutuotos ole pienempi kuin mekaanisisilla ruuvipuristimilla tai rungollisilla puristimilla. Mehu puristuu tasaisesti massasta, koska paineinen kalvo painaa omenamassaa koko korin korkeudelta. Saat korkean mehutuotoksen ilman minkäänlaista fyysistä ponnistelua.

  •  Toimiiko vesipainepuristin, jos vesijohtopaine on alle 3 baria?

 Puristimen tehokkaan toiminnan varmistamiseksi tarvitaan vähintään 2 baria. Tämä paine on tavallisesti kaikissa vesijohtoverkoissa. Jos paine on yli 3 baria, laukeaa varoventtiili ja ylimääräinen vesi valuu pois.

  •  Kuinka kauan kestää yksi puristuskerta vesipainepuristimella?

 Jos puristettavana on 40 litraa massaa kestää puristaminen ja tyhjentäminen noin 15-20 minuuttia.
Tämä tuote lisättiin koriin

Jatka ostoksia