Keittosäiliöt ovat
suunniteltu hillon ja marmeladin tuottamiseen. Säilöissä on joko sähköinen tai käsisekoitin.
Keittosäiliöt ovat tarjolla eri kokoina alkaen pienemmästä 15 litran säiliöstä
suureen 120 litran säiliöön asti.
Säiliöt ovat
valmistettu kuparista, joka sopii parhaiten hillon käsittelyyn. Vesihaudeastia
säiliön ympärillä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kupari vähentää
bakteerien määrää ja takaa näin paremman säilyvyyden hillolle. Keittäminen
kuparisäiliössä takaa optimin maun ja ulkonäön. Esimerkiksi marmeladin tai
hillon väri on luonnollisempi, kun ne keitetään kuparisäiliöissä ja niihin ei
lisätä keinotekoisia väriaineita (esim. mansikkahillot). Joten kupari vähentää
säilöntäaineiden ja keinotekoisten väriaineiden määrää!
Boilerin ympärillä oleva lämmityselementti täytetään
vedellä, joka takaa säiliön nopean ja tasaisen kuumennuksen. Keittosäiliön
kansi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja se on kaksiosainen. Kannen
pienemmän osan alla on ritilä, jota voidaan käyttää ainesosien tai sokerin
lisäämiseen. Kannen suurempi osa avaa säiliön koko yläosan, jonka ansiosta se
on helppo tyhjentää ja puhdistaa.