Bag-in-Box hanapakkaus


Bag-in-box -menetelmän edut:

  • Ei tarvitse puhdistaa ja kuumentaa purkkeja ja pulloja
  • Laatikot vievät vähemmän tilaa
  • Laatikot voidaan kasata toistensa päälle
  • Kätevä kuljetus
  • Laatikot voidaan kierrättää
  • Omenamehu pysyy tuoreena pussissa ainakin 12 kuukautta
  • Avoimessa pussissa omenamehu säilyy vähintään 4 viikkoa

Bag-in-Box -menetelmä on tarjolla kolmena eri kokona: 3, 5 ja 10 litraa. Mehun säilytyspussit voidaan ostaa myös erikseen ilman laatikkoa. Et tarvitse erillistä täyttöjärjestelmää pussien täyttämiseksi; mutta pussin pidike voi olla hyödyllinen. 


Bag-in-Box on erinomainen korvike pulloille ja purkeille!

Ulompi kartonkilaatikko suojaa sen sisällä olevaa muovista mehupussia. Mehun nauttimiseen on hana pussin pohjassa. Pussi puristuu vakuumiin, kun mehua nautitaan hanan kautta. Ilma ei pääse mehuun sinetöidyn hanan ja kaksoiskerroksisen pussin läpi. Kun avaat hanan, mehu säilyy noin 2-3 kuukautta, joka on huomattavasti pidempään kuin purkeilla.

Mehun kuumennus ja pussien täyttö:

Mehupussit tulee täyttää mehulla, joka on kuumennettu noin 78-80°C lämpötilaan. Omenamehun keittäminen ei ole tarpeen, sillä jo noin 78°C lämpötilassa kaikki hiiva ja käymistä aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat. Täyttäessäsi pussin poista hana, joka voidaan helposti vetää irti pussista. Pussin täyttö hoituu 30 mm halkaisijan kolon kautta, joka on pussin pohjassa (josta hana aiemmin irrotettiin). Täyttöprosessi on helpompaa, kun hyödynnetään pussin pidikettä ja suppiloa. Täytön jälkeen päästä ulos kaikki ylimääräinen ilma pussista ja laita hana takaisin paikoilleen. Jätä täytetyt ja sinetöidyt pussit lepäämään hana ylöspäin kunnes ne ovat jäähtyneet noin 35°C lämpötilaan. Kun mehupussit ovat jäähtyneet, aseta pussi laatikon sisälle. Nyt mehu voidaan säilöä huoneenlämpötilassa vähintään vuoden ajan. Pussit voidaan siirtää säilytykseen myös ilman laatikkoa korkeintaan kaksi kerrosta toistensa päälle. Pussit ilman laatikkoa tulee suojata suoralta valolta.

Täytettäessä pusseja varmista, että mehu ei ylitä määrättyä rajaa. Esimerkiksi 5 litran mehupussiin mahtuu jopa 7 litraa mehua, mutta se ei mahdu laatikkoon, jos ylität 5 litran rajan.

Alla olevassa videossa näytämme pussin täytön kuumennetulla omenamehulla 65l säiliöstä. Käytämme myös käsityönä valmistettua pussin pidikettä, jotta pussi pysyy paikallaan säiliön alla.


Tämä tuote lisättiin koriin