Nopea toimitus kotiisi tai suoraan omenapuutarhaasi. Ilmainen toimitus yli 99 eur tilauksille

Mehupuristimet


  


.


Minkä puristimen valitsisin?
Puristimen valinta riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka suuria määriä mehua suunnittelet valmistavasi. Lyhyesti sanottuna, mitä enemmän mehua valmistat sitä suurempi pitää puristimen olla tilavuudeltaan. Myös pienellä puristimella voi tehdä suuria määriä mehua, mutta mitä suurempi puristin sitä nopeampaa valmistus on.

Jos sinulla on puutarhassa esimerkiksi 3-4 omenapuuta ja arvioimasi mehumäärä on noin 100-150 litraa, sinulle sopii koripuristinmallit F20 tai F25. Jos haluat säilöä suuria määriä mehuja ja arvostat helppoutta, sinulle sopivat vesipainepuristimet Speidel 20l tai Speidel 40l. 

Puristimia on helppo huoltaa ja hoitaa ja ne säilyvät kauan käyttökunnossa oikein käsiteltyinä: jokaisen käyttökerran jälkeen ne tulee pestä huolellisesti ja antaa puristimen ja erityisesti korin kuivua kunnolla.

  •  Kuinka paljon mehua saadaan aikaan?

Mehun määrä riippuu monista tekijöistä. Niitä ovat omenalajike, omenoiden kypsyys ja se minkälaisiksi omenat on murskattu (pieneksi tai karkeammaksi massaksi). On tunnettua, että jotkut kesäomenalajikkeet, kuten esimerkiksi valkoinen omena, tuottavat erityisesti kypsinä erittäin vähän mehua. Se selittyy omenoiden pehmeydellä ja huokoisuudella. Myöhäisemmät, syys- ja talvilajikkeet tuottavat säännönmukaisesti enemmän mehua. Käytännössä mehunvalmistuksessa sekoitetaan kaikki lajikkeet yhteen ja siten saadaan ainutlaatuinen maku mehuun.

Mitä pienemmäksi omenat murskataan, sitä enemmän tulee mehua. Ei kuitenkaan kannata murskata omenoita soseeksi, sillä silloin mehu erottuu massasta huonommin. Meidän rouhijamme on suunniteltu omenoiden murskaamiseen ihanteelliseen koostumukseen. Käytännössä mehuprosentti on 50 % - 70 %.

  •  Sopivatko puristimet ainoastaan omenoille?

Jotkut asiakkaistamme tekevät mehua omenoiden lisäksi marjoista - mansikoista, viinimarjoista, aroniasta; vihanneksista - punajuuresta, porkkanasta, kurpitsasta ja jopa raparperista

Tämä tuote lisättiin koriin

Jatka ostoksia