Puristemehun sato vaihtelee omenalajikkeesta ja kypsyysasteesta eli hedelmän mehukkuudesta riippuen. Tärkeä tekijä on se, kuinka hienoa murskattu massa on, onko siinä isoja vai pienempiä paloja.
Jos käytät murskaimejamme, saat murskatun hedelmämassan optimaalisen koostumuksen. Murskattu massa ei saa olla liian hienoa. Tällöin massan rypäleen tuotto heikkenee. Tavallisesti omenamehun lopullinen tilavuus on noin 50-70 % murskatusta massasta.
Kypsiä, mehukkaita omenoita puristamalla saa noin 0,5 - 0,7 litraa mehua kilogrammaa hedelmää kohti, eli 10 kilogrammasta omenoita saadaan noin 5 - 7 litraa omenamehua.
Tämä tarkoittaa, että 1 litra omenamehua vastaa noin 1,4 - 1,8 kiloa omenoita.