Millainen rouhija tulisi valita?


Ennen puristamista omenat pitää pestä ja murskata hienoksi massaksi. Mitä hienommaksi omenat puristetaan sitä enemmän niistä saadaan puristettua mehua. Suosittelemme murskaamaan omenat yhtä tai kahta tuntia ennen puristamista, jolloin mehu erottuu helpommin.

Millainen rouhija tulisi valita?

Meillä on sekä käsin käytettäviä että sähköllä toimivia hedelmärouhijoita. Mekaaniset rouhijat sopivat sekä hedelmien että marjojen murskaamiseen. Ei kannata aliarvioida käsin käytettäviä rouhijoita. Rouhijan sisällä olevissa rullissa on vahvat ja terävät terät, jotka murskaavat omenat nopeasti ja vaivattomasti. Niiden käyttäminen ei vaadi paljon fyysistä voimaa.  

Esimerkiksi yhdessä tunnissa kaksi henkilöä - toinen pyörittämässä pyörää, toinen kaatamassa omenoita - voi murskata jopa 300 kg omenoita.

Sähköllä toimivien rouhijoiden tuottavuus on korkeampi alkaen 500 ja jopa 1000 kg tunnissa. Ne tuottavat hienommaksi murskatun massan, josta tulee isompi määrä mehua puristettaessa. Rouhijat tarvitsevat 220 V sähkövirran eivätkä vaadi erityistä teollisuudessa käytettävää virtalähdettä.

Paljonko mehua saadaan tuotettua?

Mehun tuotto riippuu monista tekijöistä kuten mehun lajikkeesta ja hedelmien kypsyysasteesta. Myös omenien hienousaste vaikuttaa. Tiedetään, että joistakin kesälajikkeista saadaan huomattavasti vähemmän mehua, jos ne ovat täysin kypsiä. Toisaalta syksy- ja talvilajikkeista saadaan yleisesti enemmän mehua. Suosittelemme eri omenalajikkeiden sekoittamista keskenään. Tuloksena on tällöin erityinen ja ainutlaatuinen maku. Mitä hienommaksi omenat rouhitaan sitä enemmän saat niistä mehua, mutta ei ole myöskään hyvä rouhia liian hienoksi tai jopa pyreeksi, koska tällöin mehua ei saada eroteltua murskatusta massasta ja mehunsaanti on alempi.

Tuotevalikoimassa olevilla rouhijoilla saat optimin ja laadultaan tasaisen rouhitun massan. Mehun saanti vaihtelee välillä 50% - 70%.