Laitteet mehun ja
siiderin pastöroimiseen. Tarjoamme tuotevalikoimassamme pienempiä kuumentimia
pienten mehumäärien pastöroimiseen hellalla (60-120l/t) ja tehokkaampia
malleja, jotka soveltuvat suurempiin tuotantolinjoihin tuottaen jopa 2000
litraa tunnissa.
Pastörointi
tuhoaa useita pilaantumista aiheuttavia mikro-organismeja mukaan lukien hiivan,
ja estää näin omenamehun ja siiderin käymisen parantaen tuotteiden säilyvyyttä.
Jopa tuorepuristettu ja nopeasti käsitelty raakamehu voi altistua
mikro-organismeille (sienet, hiiva, bakteerit) lyhyessä ajassa. Tämän takia on
tärkeää suojata ja säilöä raakamehu turvallisella ja hellällä käsittelyllä.
Alkoholittomat juomat säilyvät pitkään vain käyttämällä fyysisiä prosesseja.
Kaikkein yleisin tapa on lämpökäsittely – pastörointi.
Raakamehun elinikää voidaan pidentää alle 100 °C
lämpötiloilla sen alhaisen pH-arvon ansiosta. Lämpötila (tavallisesti 75 - 80
°C) ja lämmityksen kesto vaikuttavat mikro-organismien/entsyymien
deaktivoitumiseen. Kun taas yli 80 °C lämpötilaa käytettäessä on maun
muuttumisen riski (kiehuminen/karamellin maku).