Painetynnyri Speidel 50 l siiderin valmistamiseen
painetynnyri Speidel 50l

Valitse määrä
Valitse määrä
Saatavuus:
ilmainen toimitus
Speidel-painetynnyri 50 litraa siiderin valmistukseen sekä mehun, siiderin, viinin, oluen, inkivääri oluen säilytykseen ja juomien käyttämiseen. 

  • Tilavuus 50 l
  • Suurin paine  10 baaria (varustettu varoventtiilillä ylipaineelle)
  • Säiliön koko  Ø 40cm x korkeus 54 cm
  • Koko hanan kanssa  Ø 40cm x korkeus 83 cm
  • Säiliön paino 12 kg
  • Paino hanan kanssa 13,5 kg
  • Materiaali: ruostumaton teräs
  • Varustettu painemittarilla ja hanalla


Painetynnyri Speidel 50 l siiderin valmistamiseen

Mikäli haluat valmistaa siideriä, kaada painetynnyriin omenamehua ja sulje se. Mehu alkaa käydä ja tuottaa hiilihappokaasua. Täyttäessä astiaa tuoreella mehulla on tärkeää jättää tilaa hiilidioksidille. Hiilidioksidin määrä ja paine kasvavat astian sisällä ajan myötä, jotka hidastavat mehun käymisprosessia. Kun paine on noin 7-8 baaria, mehun käymisprosessi päättyy. Astian sisällä oleva paine voi kasvaa jopa 10 baariin, mutta tällöin varoventtiili vapauttaa ylimääräisen paineen. Siiderin on valmis noin 3-4 kuukaudessa. Kun alat nauttimaan siideriä, paine putoaa astian sisällä ja käymisprosessi jatkuu niin kauan kunnes paine palautuu 7-8 baarin tasolle uudestaan. Siiderin alkoholipitoisuus voi nousta jopa 2-3 prosenttiin.
Siiderin valmistus

Siiderin valmistusta varten tarvitset painetynnyrin ja kaasupullot. Et tarvitse muita tarvikkeita.

Tuoreen omenamehun säilytys

Tuore mehu voidaan varastoida painetynnyriin talveksi, jonka ajan se ei käy. Kaasupulloon yhdistetty painetynnyri täytetään omenamehulla ja sen jälkeen hiilidioksidilla. Hiilidioksidin korkea konsentraatio ja paine estävät omenamehun käymisen. Osa hiilihaposta liukenee mehuun, jonka takia mehussa voi olla hieman hiilihappoa. Kaasupullo täytyy olla yhdistettynä astiaan, jotta voidaan varmistaa tasainen paine astian sisällä jopa sen jälkeen, kun mehua on nautittu. Tämä menetelmä on hyvä vaihtoehto mehun pastöroinnin tai jäädyttämisen sijasta.

Inkiväärioluen ja oluen säilytys

Painesäiliössä on mahdollista säilyttää myös muunlaisia juomia esim. kotitekoista inkivääriolutta tai olutta. Vain 0,5-1 baarin hiilidioksidipaine pitää juoman tuoreena kuukausien ajan ja tarjoaa riittävän paineen juoksuttamiselle. Viinin tapauksessa hiilidioksidi estää liiallisen rikityksen. Säiliötä voidaan myös käyttää soodaveden tekemiseen

Lataa tuotteen esite:


Tämä tuote lisättiin koriin