Nopea toimitus kotiisi tai suoraan omenapuutarhaasi. Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksille
painetynnyri Speidel 50l

Painetynnyri Speidel 50 l siiderin valmistamiseen

Hinta EUR
Saatavuus:
Speidel-painetynnyri 50 litraa siiderin valmistukseen sekä mehun, siiderin, viinin, oluen, inkivääri oluen säilytykseen ja juomien käyttämiseen. 

TEKNISET TIEDOT

Tilavuus

50 l

Suurin paine

10 baaria (varustettu varoventtiilillä ylipaineelle)

Säiliön koko

Ø 40cm x korkeus 54cm

Koko hanan kanssa

Ø 40cm x korkeus 83cm

Säiliön paino

12 kg

Paino hanan kanssa

13,5 kg

Materiaali

Ruostumaton teräs

 

Varustettu painemittarilla ja hanalla

Siiderin valmistus

Mikäli haluat valmistaa siideriä, kaada painetynnyriin omenamehua ja sulje se. Mehu alkaa käydä ja tuottaa hiilihappokaasua. Täyttäessä astiaa tuoreella mehulla on tärkeää jättää tilaa hiilidioksidille. Hiilidioksidin määrä ja paine kasvavat astian sisällä ajan myötä, jotka hidastavat mehun käymisprosessia. Kun paine on noin 7-8 baaria, mehun käymisprosessi päättyy. Astian sisällä oleva paine voi kasvaa jopa 10 baariin, mutta tällöin varoventtiili vapauttaa ylimääräisen paineen. Siiderin on valmis noin 3-4 kuukaudessa. Kun alat nauttimaan siideriä, paine putoaa astian sisällä ja käymisprosessi jatkuu niin kauan kunnes paine palautuu 7-8 baarin tasolle uudestaan. Siiderin alkoholipitoisuus voi nousta jopa 2-3 prosenttiin.

Siiderin valmistusta varten tarvitset painetynnyrin ja kaasupullot. Et tarvitse muita tarvikkeita.

Tuoreen omenamehun säilytys

Tuore mehu voidaan varastoida painetynnyriin talveksi, jonka ajan se ei käy. Kaasupulloon yhdistetty painetynnyri täytetään omenamehulla ja sen jälkeen hiilidioksidilla. Hiilidioksidin korkea konsentraatio ja paine estävät omenamehun käymisen. Osa hiilihaposta liukenee mehuun, jonka takia mehussa voi olla hieman hiilihappoa. Kaasupullo täytyy olla yhdistettynä astiaan, jotta voidaan varmistaa tasainen paine astian sisällä jopa sen jälkeen, kun mehua on nautittu. Tämä menetelmä on hyvä vaihtoehto mehun pastöroinnin tai jäädyttämisen sijasta.

Inkiväärioluen ja oluen säilytys

Painesäiliössä on mahdollista säilyttää myös muunlaisia juomia esim. kotitekoista inkivääriolutta tai olutta. Vain 0,5-1 baarin hiilidioksidipaine pitää juoman tuoreena kuukausien ajan ja tarjoaa riittävän paineen juoksuttamiselle. Viinin tapauksessa hiilidioksidi estää liiallisen rikityksen. Säiliötä voidaan myös käyttää soodaveden tekemiseen

Lataa tuotteen esite:


painetynnyri Speidel 50l

Tämä tuote lisättiin koriin

Jatka ostoksia