Itsestään
seisaalla pysyvä pussi ei vaadi ylimääräistä pahvilaatikkoa. Pussi on
suunniteltu niin, että pussi pysyy itsestään seisaallaan. Pussin yläosassa on
kahva parempaa kuljettamista varten. Hana on pussin pohjassa. Nauttiessasi
mehua pussista, se puristuu yhteen vakuumiin jokaisen kaadon yhteydessä ja
estää mehun kontaktin ilman kanssa. Mehu pysyy tuoreena avatussa pussissa noin
2-3 kuukautta, joka on merkittävästi kauemmin kuin tavallisessa lasipurkissa.
Mehupussit tulee täyttää mehulla, joka on
kuumennettu noin 78-80°C lämpötilaan. Omenamehun keittäminen ei ole tarpeen,
sillä jo noin 78°C lämpötilassa kaikki hiiva ja käymistä aiheuttavat bakteerit
tuhoutuvat. Täyttäessäsi pussin poista hana, joka voidaan helposti vetää irti
pussista. Pussin täyttö hoituu 30 mm halkaisijan kolon kautta, joka on pussin
pohjassa (josta hana aiemmin irrotettiin). Täyttöprosessi on helpompaa, kun
hyödynnetään pussin pidikettä ja suppiloa. Täytön jälkeen päästä ulos kaikki
ylimääräinen ilma pussista ja laita hana takaisin paikoilleen. Nyt mehu voidaan
säilöä huoneenlämpötilassa vähintään vuoden ajan.