Pullonkaulan jäädyttäjä

alk. 2190 €
hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa, toimituskulut lisätään hintaan, kysy tarjousta
Pullonkaulan jäädyttäjä (Champenois-menetelmä) viinin kirkastamiseksi pullossa käymisen jälkeen. Tarjolla eri malleina, joihin mahtuu 3 - 32 pulloa kerralla. 

Pullonkaulan jäädyttäjä

  • Toimii propyleeniglykolilla -25/-30°C lämpötilassa
  • Digitaalinen lämpömittari lämpötilan hallintaan
  • Teräsrunko pyörillä 

Malli

BOT 3

BOT 7

BOT 10

BOT 32

BOT 32 (3 vaihetta)

Watit

100 W

300 W

800 W

1400 W

1200 W

Korkeus

460 mm

790 mm

790 mm

850 mm

850 mm

Läpimitta

260 mm

400 mm

460 mm

850 mm

850 mm

Paino

12 kg

30 kg

40 kg

80 kg

90 kg

Glykoli allas

3 l

9 l

15 l

60 l

60 l

Pulloja

15-20 kpl/t

30-45 kpl/t

60-80 kpl/t

120-180 kpl/t

130-200 kpl/t

Kaasu

R134a

R507

R404

R404

R404



”Champenoise”-menetelmä koostuu pääosin kuohumattoman viinin käymisestä kuohuviiniksi suoraan pullossa sekä tämän jälkeen tapahtuvasta kypsymisestä sen jäämien kanssa, jotka antavat rakennetta ja makua. Jäämät poistetaan juomasta myöhemmin kypsymisen jälkeen käyttämällä pullonkaulan jäädyttimiä.

Ensimmäisen ”karkaisun” jälkeen viini kaadetaan suoraan sille tarkoitettuihin pulloihin, joihin laitetaan kruunukorkki. Pullot asetetaan lepäämään tämän jälkeen muutamaksi kuukaudeksi tai jopa kolmeksi vuodeksi tai vieläkin kauemmin kylmään kellariin ja pois auringonvalosta riippuen halutusta laadusta.
 
Kypsymisen lopussa pullot täytyy kääntää ylösalaisin, jotta kerätään kaikki jäämät lähelle korkkia. Pullot täytyy kääntää melkein pystysuoraksi ja käännettävä säännöllisesti ”pupitressissa”, joka on kääntöpöytä koloilla, ja jotka ovat erityisesti suunniteltu tätä varten.

Kun kaikki jäämät ovat kerätty pullon kaulaan ja puhdas viini on pullon yläosassa, voidaan pullo avata ja poistaa jäämät. Tässä vaiheessa osa viinistä, joka on lähellä korkkia ja jossa jäämät ovat, jäädytetään. Jäädytys tehdään pullonkaula jäädyttäjällä. Kone koostuu jäähdytyslaitteesta ja astiasta, jossa on propyleeniglykoli (käytetään nestemäiselle ruualle) ja joka jäädyttää juoman -25 - 30°C lämpötilaan. Jäähdytyslaite jäädyttää vain pienen osan juomasta pullonkaulaan, jossa on jäämät. Jäädyttämisen jälkeen pullot käännetään oikeaan asentoon ja avataan. Avattaessa pulloa kuohuviinin paine puskee jäätyneen osan pois pullosta ja jäljelle jää vain puhdas ja kirkas juoma. Pullo sinetöidään uudelleen erityisellä kuohuviinikorkilla.