- Toimii propyleeniglykolilla -25/-30°C
lämpötilassa
- Digitaalinen lämpömittari lämpötilan
hallintaan
- Teräsrunko pyörillä
Malli
|
BOT 3
|
BOT 7
|
BOT 10
|
BOT 32
|
BOT 32 (3
vaihetta)
|
Watit
|
100 W
|
300 W
|
800 W
|
1400 W
|
1200 W
|
Korkeus
|
460 mm
|
790 mm
|
790 mm
|
850 mm
|
850 mm
|
Läpimitta
|
260 mm
|
400 mm
|
460 mm
|
850 mm
|
850 mm
|
Paino
|
12 kg
|
30 kg
|
40 kg
|
80 kg
|
90 kg
|
Glykoli allas
|
3 l
|
9 l
|
15 l
|
60 l
|
60 l
|
Pulloja
|
15-20
kpl/t
|
30-45
kpl/t
|
60-80
kpl/t
|
120-180
kpl/t
|
130-200
kpl/t
|
Kaasu
|
R134a
|
R507
|
R404
|
R404
|
R404
|
”Champenoise”-menetelmä koostuu pääosin kuohumattoman viinin käymisestä
kuohuviiniksi suoraan pullossa sekä tämän jälkeen tapahtuvasta kypsymisestä sen
jäämien kanssa, jotka antavat rakennetta ja makua. Jäämät poistetaan juomasta
myöhemmin kypsymisen jälkeen käyttämällä pullonkaulan jäädyttimiä.
Ensimmäisen ”karkaisun” jälkeen viini kaadetaan suoraan sille
tarkoitettuihin pulloihin, joihin laitetaan kruunukorkki. Pullot asetetaan
lepäämään tämän jälkeen muutamaksi kuukaudeksi tai jopa kolmeksi vuodeksi tai
vieläkin kauemmin kylmään kellariin ja pois auringonvalosta riippuen halutusta
laadusta.
Kypsymisen lopussa pullot täytyy kääntää
ylösalaisin, jotta kerätään kaikki jäämät lähelle korkkia. Pullot täytyy
kääntää melkein pystysuoraksi ja käännettävä säännöllisesti ”pupitressissa”,
joka on kääntöpöytä koloilla, ja jotka ovat erityisesti suunniteltu tätä
varten.
Kun kaikki jäämät ovat
kerätty pullon kaulaan ja puhdas viini on pullon yläosassa, voidaan pullo avata
ja poistaa jäämät. Tässä vaiheessa osa viinistä, joka on lähellä korkkia ja
jossa jäämät ovat, jäädytetään. Jäädytys tehdään pullonkaula jäädyttäjällä.
Kone koostuu jäähdytyslaitteesta ja astiasta, jossa on propyleeniglykoli
(käytetään nestemäiselle ruualle) ja joka jäädyttää juoman -25 - 30°C
lämpötilaan. Jäähdytyslaite jäädyttää vain pienen osan juomasta pullonkaulaan,
jossa on jäämät. Jäädyttämisen jälkeen pullot käännetään oikeaan asentoon ja
avataan. Avattaessa pulloa kuohuviinin paine puskee jäätyneen osan pois
pullosta ja jäljelle jää vain puhdas ja kirkas juoma. Pullo sinetöidään
uudelleen erityisellä kuohuviinikorkilla.